Rapoartele societății deschise

Rapoartele societății deschise sunt o serie de cinci analize de politici, una generală pe tema datelor deschise și a guvernării electronice și patru specifice despre : contracte public-private transparente, resurse educaționale deschise, bugete publice deschise și date deschise în cultură.

Rapoartele societății deschise completează lipsa informațiilor, fundamentează dezbaterile și deciziile de politici publice despre date deschise în România, fiind resurse utile atât celor care se află în poziții de decizie, cât și funcționarilor publici. În cadrul aceluiași proiect vor fi organizate două Școli de Activism, programe informale dedicate tinerilor, prin care aceștia vor învăța ce sunt și cum se folosesc datele deschise.

Proiectul Rapoartele societății deschise este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România și este implementat de Fundația pentru o societate deschisă în parteneriat cu Asociația MetruCub- resurse pentru cultură.

***

The Open Society Reports address the issue of open data, looking both at the general framework and at the application in specific sectors, such as public procurement, public budgets, education and culture. Answering the need for knowledge in the open data field, the Reports aim at contributing to the debate and to the decision process related to open data in Romania.

The project is targeting not only the decision-makers and the NGOs members, but also young people interested to find out what are and how to use open data. The Open Society Reports project is funded by the EEA Grants 2009-2014, under the NGO Fund in Romania and implemented by The Foundation for an Open Society and the CubicMetre Association.