Open Data Hackathon, 12-14 decembrie, Brașov, Colina Universității Transilvania din Brașov

Ești elev sau student la informatică, programator, web designer, graphic designer? Ai o idee de aplicație care poate fi dezvoltată cu date de la instituțiile publice?

Rezervă-ți week-end-ul 12-14 decembrie, vino să transformăm împreună datele deschise în aplicații utile pentru cetățeni, vino la Open Data Hackathon!

Coaliția pentru date deschise organizează la Brașov primul maraton de programare cu date deschise, puse la dispoziție de instituțiile publice, de Primăria Brașov și de platforma guvernamentală data.gov.ro.

Înscrierile se fac pe http://bv2014.datedeschise.ro/proiecte .

Datele deschise sunt date produse de autoritățile publice, precum datele tuturor unităților școlare din țară, bugetul de stat, numărul de paturi în unitățile sanitare, numărul și tipul mijloacelor de transport publice sau private din țară,  date liber de accesat, reutilizat și redistribuit.

Coaliția pentru date deschise este o platformă care reunește 20 de organizații non-guvernamentale și cetățeni care promovează utilizarea datelor deschise în România.

Open Data Hackathon este un eveniment finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov, cu sprijinul Departamentului pentru Servicii Online și Design din cadrul Guvernului României, și al Primăriei Brașov.

afis hackbv

 

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Șapte elevi din Brașov dezvoltă un motor de căutare inteligent pentru transportul în comun din oraș - Date deschise @ Fundația pentru o Societate Deschisă

Leave a comment

Your email address will not be published.


*