Lansarea Coaliției pentru date deschise

Fundația pentru o societate deschisă organizează joi, 29 mai, ora 13:00, la evenimentul de lansare a Coaliției pentru date deschise, care va avea loc la Biblioteca Națională a României, Sala Mircea Vulcănescu, Bulevardul Unirii, nr. 22.

Pe durata întâlnirii, vor fi prezentate activitățile pe care Coaliția pentru date deschise urmează să le desfășoare în următorul an, în scopul promovării datelor deschise în rândul publicului larg și instruirii unor categorii care lucrează cu date deschise sau pot contribui la deschiderea acestor informații în România: funcționari publici, jurnaliști, studenți. Totodată, în cadrul evenimentului, va fi definită colaborarea dintre Coaliția pentru date deschise și Direcția pentru Servicii Online și Design, din cadrul Guvernului României.

Coaliția pentru date deschise își propune să consolideze colaborarea între organizații care promovează datele deschise în România, să crească impactul activităților de advocacy al acestora și să mențină subiectul datelor deschise pe agenda mass-media și pe agenda publică.

Organizațiile membre ale Coaliției sunt: Fundația pentru o societate deschisă, Asociația pentru Tehnologie și Internet, Fundația Ceata, Fundația Median Research Center, Asociația Geo-spatial.org.

Coaliția pentru date deschise este o structură deschisă tuturor organizațiilor, instituțiilor și cetățenilor care susțin utilizarea datelor publice deschise.

Detalii despre proiectul Coaliția pentru date deschise puteți obține de la Claudia Iordache, specialist comunicare, pe adresaclaudia.iordache@fundatia.ro

Coaliția pentru date deschise este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*