Geoidea: atelier și hackathon cu hărți

Geoidea.ro, adică GEodata Openness Initiative for Development and Economic Advancement in ROmania, este un proiect al Universității Tehnice de Construcții București și al ETh Zurich, care și-a propus să îmbunătățească instrumentele științifice pentru deschiderea datelor geospațiale în România. Poate că sună „prea tehnic”, dar unul din lucrurile care fac acest proiect să fie frumos este că căutarea permanentă de instrumete și date pe care orice pasionat de hărți să poată să le folosească, indiferent dacă are specializare în inginerie sau nu.

Săptămâna aceasta proiectul trage linie după prima etapă, ce a fost finanțată de contribuabilii elevețieni prin Swiss-Romanian Cooperation Programme. Cu această ocazie, echipa proiectului ne invită la două evenimente, un atelier și un hackathon cu hărți.

Atelier final Geoidea.ro

Hackathon cu hărți

• Când: 5-6 decembrie 2015, începând cu ora 10:00
  • Unde: Sediul ActiveWatch, Calea Plevnei 10C, nr.98, București
  • Detalii: Scopul GeoHackathon-ului este utilizarea (geo)datelor deschise existente pentru construcția unor aplicații web interactive care să dezvăluie conexiuni, altfel dificil de extras. Vor fi utilizate geodatele deschide de pe portalul GEOIDEA.RO datele publicate pe portalul de date deschise al Guvernului României, data.gov.ro.
  • Pentru cine: Sunt așteptați studenți, tineri profesioniști pasionați de cartografie, aplicații de web-mapping interactive și lucru cu geodate. membrii echipei GEOIDEA.RO vor fi mentorii GeoHackathon-ului. Pentru buna desfășurare a GeoHackathon-ului, participanții sunt încurajați să vină cu laptopurile proprii și să se înregistreze folosind acest formular (apasă). Puteți folosi și evenimentul Facebook.

Ne vedem la ambele evenimente!