Experți

Utilizarea eficientă a datelor deschise necesită cunoștințe multidisciplinare. Coaliția pentru date deschise reunește specialiști cu expertiză în domeniul datelor deschise și în domenii conexe, ale căror contacte le găsiți în tabelul de mai jos.

Nume/PrenumeOrganizațieMailCompetențeBackground
Miruna BădescuEau de Webmiruna.badescu@eaudeweb.roprogramare web, arhitectură de sistem, interoperabilitate, open sourceÎn calitate de consultant pentru Agenția Europeană de mediu timp de 13 ani, a fost implicată în colectarea de date de la țările pan-europene, cât și în conversia, agregarea și publicarea acestor date în formate deschise. Experiență similară a dobândit în proiecte pentru DG Connect (Digital Agenda Scoreboard) și UNEP. La nivel european, a participat la numeroase ședințe de lucru în care membri ai instituțiilor publice naționale expuneau probleme legate de expunerea publică datelor, în special fiind vorba de date de mediu.
Vasile Crăciunescugeo-spatial.orgvasile@geo-spatial.orgCercetător ştiinţific în cadrul Laboratorului de Teledetecţie şi GIS – Administraţia Naţională de Meteorologie din 2001, în același an obținând diploma în cartografie și geografie fizică. În prezent, este responsabil în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie de activitățile științifice și operaționale legate de cartografiere rapidă, de integrare a datelor de calitate a aerului, infrastructuri de date spațiale și de servicii cartografice web. Vasile este utilizator și susținător activ al soluțiilor libere geospațiale (el este membru charter OSGeo din 2012). De asemenea, promovează și susține activ deschiderea (geo)datelor publice (open data), fiind implicat în proiectul de cercetare GEOIDEA.RO. Acest proiect își propune să evidențieze rolul geodatelor libere în dezvoltarea economică și socială a României. Timpul liber și-l petrece dezvoltând în continuare geo-spatial.org, un proiect colaborativ și voluntar de coagulare a unei comunități românești de oameni cu preocupări în domeniul geospațial, facilitând schimbul de cunoștințe geospațiale și descoperirea și publicarea de seturi de date geografice libere și hărți.
Codrina Maria Iliegeo-spatial.orgcodrina@geo-spatial.org“Student doctorand în cadrul Universității Tehnice de Construcții București, desfășurându-și activitatea în cadrul Centrului de Cercetare în Ingineria Apelor Subterane “”CCIAS”” în domeniul infrastructurii și modelelor de date geospațiale. Codrina utilizează și susține activ soluțiile libere geospațiale (ea este membru charter OSGeo din 2013). De asemenea, promovează și susține activ deschiderea (geo)datelor publice (open data), fiind implicată în proiectul de cercetare GEOIDEA.RO. Acest proiect își propune să evidențieze rolul geodatelor libere in dezvoltarea economică și socială a României. În timpul liber, Codrina contribuie la dezvoltarea activităților din cadrul geo-spatial.org.”