Date deschise în cultură – masă rotundă (Brașov, 6 februarie)

Vineri, 6 februarie, între orele 11:00- 15:00, Casa Baiulescu-mansardă (B-dul Eroilor nr. 33-35), Brașov

Fundația pentru o societate deschisă și Asociația MetruCub- Resurse pentru cultură organizează vineri,  6 februarie, ora 11:00, la Brașov, la Casa Baiulescu-mansardă (B-dul Eroilor nr. 33-35)  o masă rotundă despre rezultatele primului raport din România despre deschiderea datelor în domeniul culturii. Raportul, al doilea din seria Rapoartele societății deschise, va fi disponibil online spre finalul lunii februarie.

Analiza definește termenul de „open culture” care face parte din strategiile de inovare și creștere economică ale Uniunii Europene, prezintă politicile europene și oportunitățile de finanțare pe care le pot accesa bibliotecile, muzeele, arhivele în vederea publicării conținutului cultural digital și oferă modele de reutilizare a produselor culturale. Un aspect important al raportului îl reprezintă dimeniunea juridică a publicării deschise a conținutului cultural, în contextul noii directive europene (PSI, 2013/37/UE), care include muzeele, arhivele și bibliotecile în categoria instituțiilor care trebuie să pună la dispoziție operele pe care le dețin spre reutilizare, în scopuri comerciale sau necomerciale, în formate accesibile pentru utilizatori.

Pe durata a 4 ore, în intervalul 11:00-15:00, vă invităm la o dezbatere pornind de la rezultatele raportului și potențialul datelor deschise în cultură, în România.

Confirmarea participării se face pe  adresa claudia.iordache@fundatia.ro, până pe data de 4 februarie.

Dacă sunteți din apropierea Brașovului, în limita bugetului, putem deconta transportul.

 

Agendă

11:00 – 13:00 Prezentarea raportului Date deschise în cultură, Workshop-uri tematiceBianca Floarea, Manager cultural, Fundația pentru o societate deschisăRaluca Pop, Specialist politici culturale, Asociația MetruCub- Resurse pentru culturăIoana Tamaș, Specialist management și politici culturale, Asociația MetruCub- Resurse pentru culturăModerator: Ovidiu Voicu, Specialist politici publice, Fundația pentru o societate deschisă
13:00 – 13:30 Pauză de prânz
13:30 – 15:00 Workshop-uri tematice (continuare)

 

***

Raportul „Date deschise în cultură” este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.

1 Comment on Date deschise în cultură – masă rotundă (Brașov, 6 februarie)

  1. Cred ca mai tarziu de 15 Februarie va fi acest upadte de pagerank. Oricum, nu vor mai fi upadte-uri prea puternice ca in anii trecuti. Cel mai probabil va fi +/- 1 la fiecare.Andrei Sonea recently posted..

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. - Date deschise @ Fundația pentru o Societate Deschisă

Leave a comment

Your email address will not be published.


*