Cum scap de oferte nedorite de marketing prin telefon?

Printr-o cerere scrisă, pot să solicit operatorului rectificarea, actualizarea, blocarea (oprirea operațiunilor) sau ștergerea datelor mele personale care sunt incomplete, inexacte sau care au fost obținute și sunt utilizate cu încălcarea legii (fără consimțământul meu sau fără ca legea să impună operatorului această obligație).

De câte ori nu vi s-a întâmplat să fiți sunați ca să vi se ofere credite și să vă gândiți de unde oare au numărul meu de telefon?Sau de câte ori v-ați întrebat câte carduri de fidelitate am și pe unde îmi mai sunt împrăștiate datele?

Dacă ați trecut prin asta, este bine să știți că aveți niște drepturi și că rămânem stăpânii datelor noastre personale. Dacă vreau să aflu ce date are un operator economic despre mine sau dacă doresc să le șteargă, tot ce trebuie să fac este să solicit acest lucru.

Conform legii 677/2001 Art 15. oricine are dreptul de a se opune, în mod gratuit și fără vreo justificare, prelucrării datelor în scop de marketing direct – indiferent daca se face prin telefon, email sau poștă. Și chiar dacă ți-ai dat acordul inițial!

Continuarea pe http://privacy.apti.ro/2014/10/22/cum-scap-de-oferte-nedorite-de-marketing-prin-telefon/