Coaliția RED România

În 2013, pe măsură ce subiectul resurselor educaționale deschise ajungea în atenția din ce în ce mai multor asociații și instituții din România, Fundația pentru o societate deschisă (la acel moment se numea Fundația Soros România), Asociația pentru Tehnologie și Internet și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și-au propus alcătuirea unei Coaliții pentru Resurse Educaționale Deschise, numită Coaliția RED România.

Cele 3 asociații au semnat pe 30 octombrie 2013 un Memorandul de Înțelegere. Coaliția RED a organizat prima ediție a Conferinței Educație Deschisă România și a organizat mai multe întâlniri locale în a doua parte a anului 2013 și prima parte a anului 2014. După Conferință, s-au alăturat câteva persoane și organizații. Din păcate, activitatea Coaliției nu a continuat susținut.

În urma celei de-a doua ediții a Conferinței Educație Deschisă, martie 2015, am constatat că numărul celor interesați de activități comune a crescut. Fundația pentru o societate deschisă și-a propus să faciliteze relansarea Coaliției RED, inițiind un dialog între cei interesați.

Coaliției RED România i se pot alătura orice persoane sau organizații ce sprijină și promovează conceptele de acces deschis și resurse educaționale deschise în România.

Vă invităm să ne urmăriți și pe grupul de Facebook cu același nume, Coaliția RED.

Înapoi la pagina principală Educație deschisă